Dental Clinic in Malviya Nagar | Dentist in Malviya Nagar

01/01/2015

Geetanjali Dental Options is one of the Best Dental Clinic located in Malviya Nagar,which offers comprehensive dental care under one roof,The Clinic has One of the Best Dentist in Malviya Nagar with the belief to provide Painless treatment under personal care at an affordable price;Our Dental clinic in Malviya Nagar has team of well experienced dentists,our dentist in malviya nagar are known for Painless Dental treatment,Painless root canal treatment in malviya nagar,painless dental implants,laser teeth whitening.

Checkout What Patients Say about us?

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Happy Patient | Painless Root Canal

 

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Patient From Romania | Gum Infection Treatment | Crowns over Implants

 

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Dr Mohan (medico ) sharing his experinece after treatment by Dr Puneet Arora

 

Dental Treatments in Malviya Nagar

Our mission is to provide effective, pain less,and world class dental services with the use of best technology and treatment in a relaxing environment under personal care

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Happy Patient | Painless Root Canal during covid pandemic by Dr Puneet Arora

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Happy Patient from UK| Painless Root Canal by Dr Puneet Arora

 

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Patient Sharing Experinece after Implants placement by Dr Puneet Arora

 

 

Treatment Options at Best Dentist in Malviya Nagar

Best Dentist in Malviya Nagar offers various dental treatments like Painless root canal treatment, Painless Dental implants, 

Teeth Alignment with Braces and Without Braces, Laser teeth whitening, gum disease treatment.

Best Dental Clinic in Malviya Nagar also offers single sitting root canal treatment, metal-free crowns, lively crowns.

We also offer implants (single sitting implants, immediate loading implants, mini implants), best fillings, scaling and polishing.our team makes sure that your dental experience is painless and comfortable.

We specialize in Painless root canal treatment, Dental Implants, Teeth alignment Correction with and without braces.

 

 

 Latest Technology at Best Dental Clinic in Malviya Nagar, India?

As we all know that the latest technology is the demand of modern dentistry,

Geetanjali Dental has a team of the Best Dentists in Delhi is also equipped with all state-of-the-art Instruments to make treatment painless, fast, effective, and affordable. Though Our dental professional, Dentist in Malviya Nagar are well known for their precise and excellent dental treatment in Delhi.

Our team of Best Dentist in Malviya Nagar has enough skills to keep patients calm even during complicated procedures and works from Dental Clinic in Malviya Nagar. 

Best Dentist in Malviya Nagar also offers treatment like painless root canal treatment, Painless implants, cosmetic dentistry.

Other treatments also available like Dental crowns & bridges, Dental fillings, scaling & polishing,

Gum Disease TreatmentLaser teeth whitening, laser gum contouring, laser gum surgeries, 

orthodontic treatment ( with and Without Braces), Aligner treatment, Smile Makeover, Dental surgeries.

We also promote dental tourism at our Dental Clinic in Malviya Nagar

Best Dentist in Malviya Nagar (Dentist in Malviya Nagar) operates from Best Dental Clinic in Malviya Nagar and performs all the dental procedures with high precision under personal care. 

We are using the latest technology like digital x rays, computerized root canal treatment,

Laughing gas system (Nitrous system), Kids Dentistry, and computerized painless anesthesia, all from highly recommended top brands.

Geetanjali Dental Options has won many awards like Best Dental Clinic in Malviya Nagar, Best Smile design practice, and many more.

Our Dentist in Malviya Nagar operates from Dental Clinic in Malviya Nagar, Malviya Nagar is located in one of the Posh Areas of Delhi, Geetanjali Enclave, Malviya Nagar, and is well connected with the metro and roads. 

In conclusion, our Best Dentists in Malviya Nagar is just a call away. Make an Appointment.

Frequently Asked Question About Dental Problems from Our Dentist Team in Malviya Nagar

1. How often should I get a Dental Checkup?

Ans.Dental health is different from person to person. A general standard for adult patients is to see the dentist twice or once every year, regardless of whether you’re in great health. In this way, you will be sure to have your teeth cleaned by a professional regularly and keep your mouth healthy.

2.What Are the most effective ways to practice good Oral Hygiene at Home?

Ans.In the midst of daily flossing and brushing, improve your oral hygiene to the next level by implementing the steps necessary to maintain excellent dental health. They include:

  • Use items that have fluoride.
  • Avoiding foods which are high in sugar.
  • Consuming a balanced diet consisting of fruit and veggies.
  • Beware of smoking in any way.

3. What can I do to improve the whiteness of my teeth?

Ans.A stunning smile with sparkling white teeth is an enormous boost in confidence. The majority of people experience discoloration of teeth throughout time, whether from external stains or internal ones. The treatment of the stains that are caused by wine, coffee tobacco, or other food items that are colored with at-home whitening or get professional in-office whitening carried out frequently. If you are experiencing internal discoloration, think about dental composites or placement of veneers to affected teeth, which offer the most permanent solution.

4. How can I prevent Tooth Decay, Gingivitis, and other issues?

Ans.The best method to ensure your mouth is healthy is to eat a balanced diet and make sure you visit your dentist. You should also maintain your oral hygiene routine by brushing twice a day and flossing once a day. Make sure you are protected from dental issues that may develop rapidly by discussing these concerns with your dentist.

 

5. What is the definition of tooth sensitivity? What is the reason I have it?

Ans.Patients who suffer from tooth sensitivity experience pain after eating foods and drinks which are warm sweet, cold or acidic. The tooth’s enamel, which normally is the material that protects the tooth’s pulp as well as dentin, gets thinned due to repeatedly being exposed to acidity or extreme temperatures. It can also be the due to:

  • Receding gums
  • Tooth grinding during sleep
  • Teeth chipped or broken
  • Whitening of teeth
  • Dental fillings and orthodontics

 

6. What is the best time to consider Dental Implants?

Ans.Dental Implants are an best method to replace missing or weak teeth. Implants are long-lasting and can be used as an replacement for dentures those with a normal jaw and mouth. The majority of adult patients are patients for implant dentistry due to the fact that they will prevent remaining teeth from shifting or loosing.

 

7. Do I need to use mouthwash regularly?

Ans.It is dependent on the type of mouthwash you choose on the kind of mouthwashes. Cosmetic mouthwashes are designed to refresh breath and keep healthy color of your teeth, but they also contain fluoride that helps fight cavities too. The therapeutic rinses are used to treat gum disease, tooth sensitivity and inflammation. For more severe problems, prescription mouthwashes usually contain chlorhexidine gluconate , which kills bacteria that cause inflammation, bleeding and biofilm or plaque development.

8. At What Age Should My Child First See a Dentist?
Ans.Studies show children can develop their first cavities by two years old, so the American Academy of Pediatric Dentistry recommends booking the first visit once their first tooth appears– or, at the latest, their first birthday. This helps your dentist catch potential problems that can affect your child’s overall health and well-being as more teeth grow in overtime.

9. When Do Baby Pearly Whites Commonly Fall Out?
Ans.Most children start losing their primary teeth between the ages of six as well as 8. They typically fall out in approximately the same order in which they expanded. Keep in mind that all individuals are various. Kids as well as grown-up oral conditions rely on how long they have actually gone without an appointment, how long a child’s primary teeth last, and also what examples you are normally a lot more sensitive to.

 

[rt-testimonial id=”6099″ title=”written testimonial”]

Posted in Uncategorized
×

👉 Patient Safety : Covid-19 | Testimonials